Cereus helpt grote speler in de Medische sector met opzetten van Site-to-Site VPN

Het probleem

De beide vestigingen van onze klant hebben allebei een Proximus telefoonlijn met fixed IP. Op beide locaties is er een camera server aanwezig. Deze servers willen ze graag samen laten communiceren via een Site-to-Site VPN.

De oplossing

Door een sterk partnership met Fortinet kon Cereus een gerichte offerte opstellen voor de klant. Cereus raadde twee firewalls aan van het type Fortigate 40F.  

Direct na de goedkeuring werden de firewalls besteld. Daarna nam een van onze ervaren systeembeheerders contact op met de klant om de nodige informatie te verkrijgen zodat we intern de firewalls al konden voorbereiden zodat de implementatie vlekkeloos zal verlopen.

Cereus introduceerde het concept van een Co-Managed-implementatie, waarbij we de implementatie door twee systeembeheerders laten uitvoeren, zo zijn er meerdere mensen van het Cereus team op de hoogte van de firewall infrastructuur van de klant. Dit vergemakkelijkt de situatie moest de klant ooit vragen hebben.

Daarnaast werd er ook voor gezorgd dat migratie- en implementatiekennis gedurende het hele project werd overgedragen aan het belangrijkste IT-personeel van de klant.

De uitkomst

Na de implementatie was de vraag van de klant ingevuld. De servers kunnen nu op een veilige manier met elkaar communiceren via Site-to-Site VPN. Daarnaast presteren de nieuwe firewalls nu uitstekend met extra beveiligingsfuncties, wat toch zeer belangrijk is in de medische sector. Ze waren erg blij met de inzet van Cereus om dit een probleemloze ervaring voor hen te maken.

Slim computerbeheer bij MAN Trucks & Bus
Inventariseer uw IT park, voer updates automatisch uit en beheer alle applicaties die binnen uw bedrijf gebruikt worden met één krachtige device management tool.