Overschakelen van reactief beheer naar proactief beheer.

Binnen het ICT-landschap is er de laatste jaren een verandering gekomen in de manier waarop IT-bedrijven hun applicaties en diensten aan hun klanten aanbieden. Vroeger kocht men een licentie en kreeg je vervolgens een doos met een CD-ROM of DVD. Deze licentie werd dan vervolgens gebruikt tot het tijd was om de nieuwe versie aan te schaffen. 

Tegenwoordig stappen bijna alle software bedrijven weg van deze oude manier van verkopen. Steeds vaker heeft u enkel de optie om de software of de dienst te gebruiken voor een vast bedrag per maand per gebruiker. Deze trend is begonnen met diensten als Netflix en Spotify, die gebruikers maandelijks aanrekenen voor het gebruik van hun dienst en/of software. Vervolgens zien we deze tendens nu ook in bijna alle diensten en software. Er zijn diverse types (Saas, IaaS, PaaS) van diensten, maar bijna alle IT-bedrijven bieden ofwel deze optie aan ofwel komen met het nieuws dat dit binnenkort de enige optie is om nog met hun software te werken.   

Bij Cereus stellen we onze klanten de mogelijkheid voor om services in vaste kosten aan te bieden of om uw volledig dienstenpakket voor een vaste prijs per maand uit te laten voeren door onze engineers. We proberen altijd met u mee te denken en een oplossing op maat aan te bieden.

Het grote verschil zit eigenlijk in het feit dat als dienstverlener men enkel werkt op afroep, er geen preventief beheer wordt uitgevoerd tenzij nadrukkelijk afgesproken. Met een contract op afroep kunt u onze dienstverlening vergelijken met die van de VAB. We lossen uw probleem op en laten u weer 'rijden'. Maar we hebben vooraf geen onderhoud kunnen plegen of kunnen achteraf ook niet uitzoeken waarom u was stil gevallen. Met onze All-in contractvorm doen we veel meer. Naast het oplossen van uw probleem wordt uw omgeving continue proactief bekeken en voor diezelfde prijs zullen we preventief handelen en niet enkel wachten op uw telefoon. Op deze manier zal uw omgeving stabieler en beter onderhouden zijn. Met onze All-in contractvorm zijn we de VAB én de garage waar u uw onderhoud laat uitvoeren. Op deze manier voeren we een proactieve beheersvorm op uw omgeving uit in plaats van de oude reactieve vorm. In de praktijk blijkt tevens dat de kosten voor een All-in contract op jaarbasis nagenoeg hetzelfde zijn. We zijn meer op de achtergrond bezig en hebben vaak minder tijd nodig om uw problemen op te lossen, waardoor u uw werk beter en ongehinderd kunt uitvoeren en wij beter op de hoogte zijn van wat er op uw omgeving af speelt.

Bij Cereus proberen we altijd mee te denken met onze klanten en ze een oplossing op maat te voorzien. We gaan graag met u in gesprek om te zien wat we voor u kunnen betekenen en hoe we ervoor kunnen zorgen dat uw IT soepel blijft werken en u zeker bent dat alles draait zoals u wenst.  

Neem contact op met sales@cereus.be voor meer informatie. 

Managed Services