Zorgeloos overstappen naar een nieuwe ICT partner

Een ondoorzichtige kostenstructuur, niet proactief meedenken, slechte communicatie… Wekenlang geen reactie/feedback op je aangemaakte ticket. De emmer is nu echt overgelopen. De zoektocht naar een nieuwe ICT partner gaat van start, iets waar vele KMO’s tegenop kijken. Veel gedoe en gaat het überhaupt beter worden?

Bij Cereus hoeft dit geen gedoe te zijn en begeleiden we onze klanten doorheen het traject. Dit gaat als volgt:

     1.      Analysefase

We voeren grondig een netwerkaudit uit. Hierdoor krijgen we een duidelijk overzicht van de omgeving van onze klant. We identificeren pijnpunten en risico’s. Daarnaast worden ook een aantal mogelijke scenario's voorgesteld ter optimalisatie van de beveiliging binnen uw bedrijf.

    2.      Overlegfase

We overlopen de wensen en eisen van onze klant en evalueren de verbeterscenario’s die naar boven zijn gekomen. Uiteraard wordt bij het formuleren van deze oplossingen rekening gehouden met uw verwachtingen en business vereisten.

    3.      Planfase

De planfase gaat van start. We komen met een plan van aanpak waarin wordt beschreven hoe we de zaken gaan aanpakken en welke kosten hier aan verbonden zijn.

Door deze stappen te volgen, kunt u de overstap maken naar een nieuwe partner zonder uw bedrijf te schaden. Met een beetje voorbereiding en veel communicatie kunt u zorgen voor een naadloze overgang die uw bedrijf draaiende houdt.

  • Bij akkoord met onze klant gaan we starten met de transitie:

  •      Communicatie met uw huidige leveranciers

  •      Overname bestaande hardware/software licenties

  •      Opzetten en verbeteren documentatie

  •      Wijzigen van de wachtwoorden

  •      Interne kick-off meeting en start van het contract toelichten aan het support team

Het is belangrijk om te weten dat de schadelijke gevolgen door niet over te stappen naar een nieuwe ICT-partner, groter kunnen zijn dan de eventuele ongemakken rondom zo’n transitie naar een nieuwe partner.

Bent u op zoek naar een nieuwe IT-partner? Neem contact met ons op sales@abc-groep.be om te zien hoe we kunnen helpen. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van IT-oplossingen KMO’s in Vlaanderen, en ons team zal ervoor zorgen dat u de meeste waarde uit uw technologie haalt.

Volledig ICT beheer van A tot Z bij Ubidata